Manon en Jeannette

Manon is sinds 2017 Rots en Water trainer en ze begeleidt kinderen individueel in haar eigen kindercoachpraktijk in Hoofddorp onder de naam Manon kindercoaching. Ik ga met kinderen graag op zoek naar wat ze nodig hebben om meer te vertrouwen op wat ze kunnen en in wie ze zijn. Door kinderen bewust te maken van hun kwaliteiten of talenten weten ze ook hoe ze deze kunnen gebruiken in lastige situaties. Kinderen leren daarbij de lat niet te hoog te leggen voor zichzelf en daarmee stap voor stap te groeien. Manon heeft in het basisonderwijs gewerkt en is nu bezig met de opleiding tot ‘specialist Klasse(n)kracht’. 

 

Rots en Water trekt mij persoonlijk zo aan, omdat je letterlijk en figuurlijk je eigen kracht leert kennen. Die kracht is veel sterker dan je zelf denkt. Door het lijf met het hoofd te verbinden kunnen kinderen nog beter leren voelen en luisteren naar wat ze eigenlijk zelf al weten.

 

Jeannette heeft veel ervaring in het werken met kinderen met communicatieproblemen vanuit haar functie bij Kentalis (zorg en onderwijs aan dove, slechthorende en mensen met een Taal ontwikkelings stoornis). Jeannette volgt momenteel een opleiding psychomotorische kindertherapie. 

 

Het mooie van Rots en Water vind ik dat de training bewegings- en ervaringsgericht is. In plaats van alleen praten (cognitief) over iets, vind ik het belangrijk dat kinderen door het ervaren gaan ontdekken, vanuit hun lijf dichtbij zichzelf, zodat ze echt in hun eigen kracht komen te staan.